top of page
Zoeken
  • Marjelle

ORANJE NASSAU EN DE BEVRIJDING VAN SMILDE

Smilde is dit jaar 75 jaar bevrijd. Oranje Nassau is gevraagd om een bijdrage te leveren aan een bijeenkomst in de Koepelkerk. Wijzelf vinden dat muziek een grote rol speelt in beleving van verhalen en denken dat deze samenwerking een erg mooie gelegenheid is om samen na te denken over wat er zich heeft afgespeeld in het verleden en om de vrijheid van nu te vieren.


Muziek die ten gehore gebracht gaat worden staat dan ook in het thema van oorlog en bevrijding. Hieronder vind u de opzet van het dagprogramma op 13 april in en rond de Koepelkerk en het park van Smilde.

09.45 uur: Bijeenkomst Koepelkerk met o.a. verhalen uit de oorlog en gedichten. De muziek zal worden verzorgd door Christelijke Muziekvereniging Oranje Nassau Smilde.


11.15 uur: Activiteiten rond de Koepelkerk door CRAS en de Bibliotheek Midden-Drenthe: Beilen, Westerbork, Smilde, Bovensmilde.


11.15 uur: Start 1e groep met wandeling langs punten uit de oorlog met een verteller door Oranjevereniging Smilde in samenwerking met de Historische Vereniging de Smilde.

13.00 uur: Start 2e groep wandeling.


14:00 uur: Start vijfkamp in het Park door Oranjevereniging Smilde en Dorpsvereniging Smilde. Doe mee met je familie, straat of buurtvereniging en strijdt voor de eeuwige roem! Opgeven kan via PB of email. Teams mogen bestaan uit min. 5 en max. 8 personen.


16:00 uur: Start 3e groep wandeling.


U bent van harte welkom om deze ochtend samen met ons te beleven. Meer informatie over deze dag kunt u vinden op:


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page