Oranje Nassau heeft een tweetal dirigenten aan hun orkesten verbonden.
Wim Stalman heeft het harmonieorkest onder zijn hoede. Gabrielle de Graaf heeft de leiding over het jeugdorkest. 
Wim  en Gabrielle zijn daarnaast zeer nauw betrokken bij de opleiding van de jeugd, in de vorm van diverse individuele lessen van de (jeugd)leden.

WIM STALMAN

Dirigent harmonieorkest

Wim Stalman studeerde klarinet, orkestdirectie en piano aan het Stedelijk Conservatorium (Prins Claus Conservatorium) in Groningen. Naast deze muziekopleidingen studeerde hij eveneens in Groningen Duitse Taal en Letterkunde. Aanvankelijk was hij actief als klarinettist in diverse ensembles, begeleidde hij als pianist solisten, koren en oratoriumverenigingen en doceerde hij aan de muziekscholen in Groningen, Stadskanaal en Joure. Daarnaast dirigeerde hij vier harmonieorkesten in Noord-Nederland. Van 1990 tot 1995 was hij verbonden als docent klarinet aan de Regionale School voor Musische Vorming te Meppel.
Deze functie verruilde hij voor een fulltime betrekking bij De Haske Publications (Hal Leonard) te Heerenveen, waar hij nauw betrokken raakte bij de uitgave van composities en arrangementen van wereldberoemde componisten als Jan Van der Roost, Jan de Haan, Philip Sparke, Jacob de Haan, Franco Cesarini, James Curnow e.a. Daarnaast werkte hij in binnen- en buitenland als klankregisseur bij CD-opnames met professionele orkesten en zijn verschillende arrangementen en composities van zijn hand door deze uitgeverij op de internationale markt uitgegeven.  
In 2005 besloot Wim Stalman zijn contract bij De Haske/Hal Leonard te wijzigen om voortaan zelfstandig vanuit zijn bedrijf Stalman Music Services werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers waaronder genoemde uitgeverij te kunnen verrichten. Daarnaast richtte hij een - intussen bloeiende - lespraktijk op voor klarinet-, saxofoon-, dwarsfluit-, trompet-, hoorn-, bugel-, euphonium-, piano-, keyboard-, blokfluit- en AMV-lessen. 

Vanaf 2010 is hij tevens als muziekdocent verbonden aan de muziekschool Kunst & Coo in de gemeente Ooststellingwerf.
Als dirigent is hij momenteel de muzikale inspirator van het harmonieorkest Oranje Nassau uit zijn huidige woonplaats Smilde en Harmonie Drenthina uit Annen. Daarnaast is hij benoemd tot ere-dirigent van het harmonieorkest Patrimonium uit de stad Groningen. Meer informatie is te vinden op www.stalmanmusicservices.nl.

GABRIËLLE DE GRAAF

Dirigente leerlingenorkest

Gabriëlle de Graaf startte haar muzikale loopbaan bij muziekvereniging ‘Harmonie’ in Ochten. Op 7-jarige leeftijd begon zij met blokfluitlessen en een jaar later werd de klarinet ter hand genomen. Na 13 jaar werd de overstap gemaakt naar de Showharmonie ‘Oefening Baart Kunst’ in Rhenen, alwaar zij actief was als (bas-)klarinettiste, saxofoniste en dirigente van het jeugdorkest en de blaaskapel. Intussen werd zij in 1989 toegelaten tot het conservatorium in Arnhem, alwaar zij Schoolmuziek en Koordirectie studeerde.
Tevens werden er privé-leerlingen opgeleid op klarinet, saxofoon en dwarsfluit. Sinds haar komst naar het noorden van het land is zij klarinettiste en dirigente van het leerlingenorkest van Oranje Nassau in Smilde. Daarnaast is Gabriëlle aangesteld als dirigente van het popkoor “Spotlights” uit Ruinerwold en is zij sinds enkele jaren als muziekdocente verbonden aan Stalman Music Services

©2019 by Christelijke Muziekvereniging "Oranje Nassau".